επιστροφή σε:    αρχική σελίδα  |  "το εφημεριδάκι"  |  φύλλο 1  |  φύλλο 2  |  φύλλο 3

 

MEΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ζάχαρη
300 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
και το ξύσμα από πορτοκάλι
1 κουταλάκι της σούπας κανέλα και γαρύφαλλο
1 κιλό και 200 γρ. αλεύρι μαλακό
1 και ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 και ½ κουταλάκι σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια βαθιά λεκάνη τη ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού.
Χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο φούρνο, στους 180 –200 βαθμούς.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300 γρ. νερό
300 γρ. μέλι
300 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα ενώ ακόμα είναι χλιαρά και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι, κανέλα και μέλι.

Βέτα Θεοδωράκου, ΣΤ΄
 

 

                 επιστροφή στην αρχή της σελίδας