επιστροφή σε:    επιλεγμένα άρθρα

   αρχική σελίδα  |  "το εφημεριδάκι"  |  φύλλο 1  |  φύλλο 2  |  φύλλο 3

 

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

Καλέ μου ,Άγιε Βασίλη! Πέρασε ένας χρόνος από πέρυσι που τα είπαμε στο Ζάππειο και σε επιθύμησα πολύ!!
Σ’ ευχαριστώ για τα δώρα που μου έστειλες ( μέσω του μπαμπά ). Μου ήταν πράγματι χρήσιμα. Το καλύτερο ήταν ο αδελφός μου. Σου μοιάζει ξέρεις (γελάει τσαχπίνικα σαν εσένα, δεν έχει και δόντια...).

Φέτος, είπα να σου γράψω πριν σε δω....
Ξέρω, ξέρω, έχεις τόσα e-mail να διαβάσεις, αλλά έχω σοβαρό σκοπό!!

Άκου λοιπόν :
Θυμάσαι, την περασμένη εβδομάδα που είδαμε στο σχολείο ένα βίντεο για τα πονεμένα παιδάκια αυτού του κόσμου; Δάκρυσα σαν τα είδα, Άγιε μου Βασίλη, και εσύ το ίδιο (σε είδα που καθόσουν στην γωνίτσα σκεφτικός και σκούπιζες τα μάτια σου). Λέω λοιπόν, να μη σου ζητήσω δώρα... Μπορώ και μ’ όσα έχω...

Λέω επίσης (μεταξύ μας), να κάνεις και τίποτα περικοπές απ’ τους μποναμάδες των άλλων παιδιών (που έχουν πολλά) και να τα στείλεις στα παιδιά της Αφρικής, της Ινδίας, της Κίνας, της Αν. Ασίας.
Υποφέρουν Αϊ-Βασίλη μου, δεν το βλέπεις; Να, αυτό το κινητό με κάμερα που ήθελα, εξαργύρωσέ το και κάν’ το φαγητό, ενεσούλες, νεράκι και ζεστές αγκαλιές και στείλ' τους τα... Θα δεις, έτσι ο κόσμος θα είναι καλύτερος!! Και ’συ, θα χαϊδεύεις περήφανος τ’ άσπρα σου γένια...

Άντε, ξεκίνα για το ταξίδι σου!
Ντύσου καλά μη μου κρυώσεις, κόψε και κάτι από Εκάλη και Κηφισιά, κόψε κι’ από τα δικά μου κι’ έλα να σκορπίσουμε χαμόγελα στα φτωχά παιδάκια.
Μας έχουν ανάγκη!!
Σε φιλώ Στέλλα

Στέλλα Καράπτη, ΣΤ΄
 

                 επιστροφή στην αρχή της σελίδας