..
  επιστροφή στην αρχική σελίδα
στην σελίδα:
εκδηλώσεις - δραστηριότητες
 

11/4/2014:
Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χάρτινο περιστέρι ειρήνης στο Καλλιμάρμαρο

Το μεγαλύτερο περιστέρι της ειρήνης με χάρτινα λευκά καραβάκια δημιούργησαν χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από ολόκληρη την χώρα, την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στο Παναθηναϊκό στάδιο, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Περίπου 280.000 χάρτινα καραβάκια μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα συνέθεσαν ένα γιγάντιο περιστέρι της ειρήνης, το οποίο κέρδισε μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες για την κατασκευή του μεγαλύτερου χάρτινου περιστεριού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 45.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας, οι οποίοι δημιούργησαν τα καραβάκια από χαρτί Α4, τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζοντας έτσι ένα χάρτινο περιστέρι σε μία έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων.

Στόχος της δράσης ήταν να διδάξει στους μαθητές τις ολυμπιακές αξίες, μέσα από την συμμετοχή.

Ταυτόχρονα τα παιδιά έστειλαν ένα πολύ δυνατό μήνυμα προς όλους τους λαούς της Γης, πως η Ελλάδα που γέννησε τις ολυμπιακές αξίες -την ειρήνη, την φιλία, το «ευ αγωνίζεσθαι», τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη και την συναδέλφωση των λαών- τις υποστηρίζει και τις μεταλαμπαδεύει.
Η Ελλάδα, ως θεματοφύλακας του ολυμπιακού ιδεώδους, έχει ένα ειδικό χρέος αυτές τις αξίες να τις πραγματώνει κατά προτεραιότητα, αποτελώντας έτσι σταθερά το ζωντανό παράδειγμα αναφοράς σε έναν κόσμο που το έχει ανάγκη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και μέλη της Επιτροπής του Ρεκόρ Γκίνες, οι οποίοι επιθεωρούσαν και κατέγραφαν με κάμερα την δημιουργία του χάρτινου περιστεριού.
Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατασκευής χάρτινου περιστεριού κατείχε το Τόκιο με μόλις 16.000 χάρτινα καραβάκια.

Την Παρασκευή 11/04/2014, ήμασταν κι εμείς εκεί - οι μαθητές της Έκτης τάξης του 12ου και 115ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών. Συμμετείχαμε κι εμείς με 1500 περίπου χάρτινα καραβάκια!!!

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Η κατασκευή...

 

...η μεταφορά...

 

...η τοποθέτηση...

 

...η συναρμολόγηση...

 

...και έτοιμο το περιστέρι της ειρήνης!

 

επιστροφή στην αρχή της σελίδας